Openingsuren

“De Kaboutertjes” is geopend van 07u30 tot 18u00 en dit op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Uurregeling Kinderdagverblijf “De Kaboutertjes”:

Kinderdagverblijf “De Kaboutertjes” is geopend van 07u30 tot 18u00 en dit op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Uitzonderingen zoals verlof, feestdagen of brugdagen kan u onderaan deze pagina terugvinden.

Dagindeling

De juiste mix van eigen ritme en structuur.

Bij de baby’s verloopt de dag volgens hun eigen ritme, zoals ze dit thuis gewoon zijn. Er wordt rekening gehouden met de gewoontes van de kinderen. Tijdens de wakkere momenten spelen ze ofwel in het speelpark, op de grond(op de grote speelmatten in de afgeschermde speelruimte) ofwel in hun babyzitje. Ze worden gestimuleerd door het aanbieden van verschillende speeltjes en contactspelletjes(zingen, kiekeboe…). Eens er vaste voeding gegeven wordt is dit meestal ook rond de middag. Rond 15/16u fruitpap. Het is dan ook de bedoeling om uiteindelijk een vaste basisstructuur stelselmatig in te bouwen. Voor de kruipers en peuters heeft men bij “De Kaboutertjes” voor een vaste indeling gezorgd. Deze hebben immers meer behoefte aan vaste rituelen en een vaste structuur in de dag. Natuurlijk wordt er dan ook rekening gehouden met de persoonlijkheid van de kinderen.

Dagindeling in detail.

Voor de baby’tjes volgen wij hun eigen ritme en geven wij flesvoeding op het ritme van uw baby.  Van zodra ze iets ouder zijn geven wij de kinderen een min of meer vaste structuur, het spreekt hier wel voor zich dat uw kindje ten alle tijden centraal blijft staan. ‘S morgens voorzien wij vanaf 8u boterhammetjes, rond 11u voorzien wij een warme maaltijd op maat van uw kindje, dan slapen de meeste kindjes (sommige kindjes slapen nog in de voormiddag, wat ook geen probleem is), dan rond 15u voorzien wij fruitpap voor de kleinsten en fruit en een koekje voor de iets oudere kindjes en dan geven wij rond 17u nog eens boterhammetjes. Tussen hun aankomst bij de kaboutertjes en tussen de maaltijden en het verversen door besteden wij heel wat tijd aan knutselen en creatieve activiteiten zoals, kleuren, verven, verkleden, zingen, dansen, spelen, enz… Wij werken in thema’s om de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met bepaalde onderwerpen zoals, winter, zomer, herfst, lente, water, groeien, dieren, circus, enz… Op onze facebookpagina kan u een aantal sfeerbeelden terugvinden.

Tarieven

Wij gaan voor transparante prijzen.

Wij kiezen bewust voor transparante prijzen, geen verrassingen op het einde van de maand, want wij werken met vaste maandprijzen…

Tarieven voorschoolse opvang:

Kinderdagverblijf De Kaboutertjes werkt met vaste maandprijzen, voor extra dagen betaalt u 27 euro voor een volledige dag (meer dan 5 uur opvang) en 18 euro voor een halve dag (tot 5 uur opvang).

De prijs voor de opvang wordt vooraf besproken.  De maandforfaits zijn op basis van het aantal dagen dat uw kindje komt per week, in deze maandforfait zitten alle vakanties, brugdagen en 2 weken ziekte/eigen verlof reeds verrekend per jaar. Het staat alle ouders vrij extra vakantie te nemen wanneer en hoeveel ze wensen, de maandprijs blijft steeds hetzelfde.  Iedere maand zal er dus hetzelfde bedrag betaald worden, in de maanden dat we geen verlof nemen hebt u eigenlijk te weinig betaald, in de maanden dat wij verlof nemen, hebt u eigenlijk te veel betaald, maar op het einde van het jaar komt dat op hetzelfde neer. Maar op die manier zijn ons prijzen heel transparant voor iedereen, de gemiddelde dagprijs ligt rond de 27 euro/dag ALL IN.

5 volledige dagen per week 550 euro/maand

4 volledige dagen en 1 halve dag per week 500 euro/maand

4 volledige dagen per week 450 euro/maand

3 volledige dagen en 1 halve dag per week 400 euro/maand

3 volledige dagen per week 350 euro/maand

Inbegrepen in een volledige opvangdag: warme maaltijd, tussendoortjes, drinken, vochtige doekjes, pampers, afvalverwerking, verzorgingsproducten, heen-en-weer-systeem. Inbegrepen in een halve opvangdag: 1 maaltijd of fruitpap of fruit en koekje, drinken, vochtige doekjes, pampers, afvalverwerking, verzorgingsproducten, heen-en-weer-systeem.

Door de grote variatie in flesvoeding, willen wij u vragen om deze zelf mee te brengen, zo zijn wij zeker dat uw baby de voeding van uw voorkeur krijgt.

Ouders kunnen de opvangkosten voor kinderen tot 12 jaar van de belastingen aftrekken via de fiscale attesten die wij hen bezorgen. Voor kinderen met een zware handicap kan dat tot ze 18 jaar zijn. De afgelopen jaren is dit een bedrag van maximaal 11,20 euro per dag per kind. De opvang bezorgt de ouder(s) in de maand april of mei een attest met de bedragen die het jaar voordien betaald zijn. (Bv. facturen van december die in januari zijn betaald, zullen op het attest van het nieuwe jaar staan.) Meer weten, stel ons maar gerust vragen hierover of bel naar de infolijn van FOD Financiën 02 572 57 57.

Bovenop het fiscale attest is er sinds januari 2019 een extra tegemoetkoming voor de ouders die een maandforfait betalen aan hun kinderdagverblijf, zoals bij ons.  U ontvangt 3,23 euro extra per dag  per kind voor een opvangdag van meer dan 5u, de helft van dit bedrag voor een opvangdag tussen de 3 en 5 uren. Deze toeslag wordt  maandelijks samen met het groeipakket (vroegere kinderbijslag) op uw rekening gestort door uw kinderbijslagfonds.

Speciale voorwaarden voor zelfstandigen en bedrijven, contacteer ons voor meer info.

Vakantieregeling en Feestdagen

Collectief verlof.

Wij hebben bewust gekozen voor collectief verlof, zodat wij op de momenten dat wij geopend zijn, met ons getrouwe team de kwaliteit kunnen waarborgen. Onze min of meer vaste sluitingsperiodes zijn: de paasvakantie, dan rond het bouwverlof en Gentse Feesten zijn we ook eens gesloten en dan tussen kerst en nieuw zijn we nog eens gesloten.

Op de wettelijke feestdagen zijn wij gesloten.

Bijna iedereen is thuis op wettelijke feestdagen, op deze dagen kunnen wij ook nog eens onze batterijen opladen…

Vakantieregeling en Feestdagen

Feestdagen:

Kinderdagverblijf “De Kaboutertjes” is gesloten op feestdagen.

Vakantieregeling en brugdagen: