De Kaboutertjes

Kwalitatieve opvang, zonder compromissen:

Concept

Binnen ons concept hebben wij bewust gekozen om de tijd gedurende de dag zo optimaal mogelijk in te delen zodat de verzorging, ontwikkeling en groei van uw kind en zijn/haar noden op de eerste plaats komen. Op het moment dat je mama of papa wordt, verandert plots je hele leven, het woord “kinderen” krijgt plots een diepgaandere betekenis, dit is het mooiste moment in je leven dat je voor altijd wil koesteren. Je geeft ze iedere dag het beste van jezelf, iedere dag de onvoorwaardelijke liefde, aandacht, de mooiste speeltjes waarmee ze het best ontwikkelen, de beste voeding om ze ideaal te ondersteunen in hun groei proces, enz… Gebouwd op deze basis, hebben wij ons concept uitgewerkt tot dat we tot een klaar en duidelijk concept zijn gekomen waar wij willen voor staan. Aan de hand van volgende peilers bij de rubriek “Concept” en “Visie” kan u meer te weten komen over onze troeven en de argumenten waarom u uw kind bij ons zou toevertrouwen om bij ons de beste zorgen te krijgen. Uiteindelijk wil iedere ouder hetzelfde, het beste voor zijn of haar kindje(s), net zoals ons kinderzorgteam. Samen met jullie; de ouders; willen wij met even veel liefde, zorg en gedrevenheid meehelpen aan de verzorging, ontwikkeling en groei van uw kindje(s), zo kunnen we samen bouwen aan de toekomst van uw kind.

Kwalitatieve opvang

Meer tijd voor uw kind.

Wij maken meer tijd vrij voor uw kind door onze werking aan te passen aan de noden van uw kind.

Kindvriendelijke inrichting

We gaan nog een stap verder om het de kinderen nog aangenamer te maken, we engageren ons om onze inrichting regelmatig te veranderen, alsook het spelaanbod, zo blijven de kindjes geprikkeld en leren ze telkens nieuwe dingen ontdekken.

Personeel

Ons team van kinderverzorg(st)ers is uiterst zorgvuldig en selectief geselecteerd.

Maaltijden

Wij bieden enkel verse, aangepaste en gevarieerde voeding aan voor iedere leeftijdsgroep samengesteld door een professioneel team van specialisten.

Zonder Compromissen

Communicatie

Daar communicatie in alle vormen en situaties van essentieel belang is voor een goede samenwerking, willen wij dit dan ook naar voren schuiven als 1 van onze belangrijkste peilers binnen ons kinderdagverblijf. Daarbij hechten wij veel belang aan de communicatie: – Binnen het team – Met de ouders – Tussen de kinderen onderling. Om de daad bij het woord te voegen hebben wij gekozen voor een vernieuwend, innovatief systeem, waardoor u een correct en volledig beeld krijgt over hoe uw kindje zijn/haar dag is geweest. Wij hebben gekozen om te werken met Easy Day Care, een innovatief computersysteem, dat heel veel handelingen/activiteiten van uw kindje(s) registreert met tijd, duur en relevante informatie waar u, als ouder iets mee bent. Zo nemen we niet enkel wat werkdruk weg bij onze kinderverzorgsters, maar zorgen we er tevens voor dat zij minder tijd moeten steken in het manueel invullen van “heen en weer” info, waardoor er weer meer tijd vrijkomt om effectief bezig te zijn met de kinderen, wat resulteert in een nog kwalitatievere opvang, waar uw kind centraal staat. Als u uw kindje(s) komt ophalen zal de informatie die door onze kinderverzorgsters wordt ingegeven gedurende de dag worden doorgemaild naar het email adres van de ouder(s).

Kindvriendelijke inrichting:

Ons kinderdagverblijf heeft het “attest van toezicht” uitgereikt door “Kind en Gezin”, dit houdt in dat ons kinderdagverblijf voldoet aan een groot aantal strenge eisen die “Kind en Gezin” oplegt voor groepsopvang van kinderen tussen 0 en 3jaar inzake kwalitatieve opvang. Voor de inrichting van ons kinderdagverblijf hebben wij beroep gedaan op planadvies van “Kind en Gezin”, de professionele tips en advies van Voorzet, meerbepaald Karolien Huylebroek en voor de aankoop van speelgoed, educatief materiaal, knutselmateriaal, speelmatten, kleuradvies en optimale akoestiek binnen de leefruimtes zijn wij bijgestaan door iemand die al jaar en dag werkzaam is binnen de sector kinderdagverblijven. Kortom alle ruimtes zijn niet alleen zo kindvriendelijk mogelijk gemaakt maar ook zodanig ingericht dat deze ook bijdragen tot het stimuleren van zowel bewegingsvrijheid, zelfstandig spelen als bevorderen van de omgang met andere kinderen. Kinderen die spelen maken geluid, soms heel veel geluid(tot 80db(A)) tijdens het wenen, roepen, uitbundig spelen en dat geluid weergalmt dan nog eens in de ruimte. Dit geluid kan leiden tot onherstelbare gehoorschade en onaangename kwaaltjes zoals stress, hoofdpijn, oorsuizingen. De akoestiek is een belangrijk punt waar nu nog te weinig aandacht aan wordt besteed binnen de kinderdagverblijven. Om de kinderen niet af te remmen in hun spel en enthousiasme, maar eerder te stimuleren hebben wij iedere leefruimte voorzien van akoestische, geluidsabsorberende wanden en figuren, in de vorm van vlakken en/of speelse figuren, deze hebben een dubbele functionaliteit, hieronder kan u lezen welke meerwaarde deze bieden aan ons kinderdagverblijf. Eerst en vooral voor de gezondheid van de kinderen en de kinderverzorg(st)er, een goede akoestiek resulteert in een betere mentale toestand, ze zijn rustiger, ze hebben minder kans op stress, hoofdpijn, vermoeidheid en zijn minder afgeleid. En de speelse figuren hebben een educatieve functie, zodat de kinderen de speelse vormen herkent en bij naam leert, zoals vierkant, leeuw, wolk, driehoek, vogel…

Personeel:

Ons verzorgingsteam is uitgekozen op basis van volgende criteria: Kennis, studies, stages, werkervaringen, capaciteiten, casussen met sector gerelateerde situaties, creativiteit, zin voor verantwoordelijkheid, opvoedkundige en pedagogische visie, empathie en zelfstandigheid. Al onze kinderverzorg(st)ers hebben de nodige opleidingen en vereiste attesten voor “Kind en Gezin”: levensreddend handelen voor kinderen van 0 tot 3jaar en bovenop van 3 tot 12jaar, attest goed gedrag en zeden model 2 en een doktersattest waaruit blijkt dat de medewerker in goede gezondheid is en geen gevaar vormt voor de kinderen. Ook zien wij er op toe dat er constante vorming is voor al onze medewerkers, zodat ze steeds op de hoogte blijven van de laatste inzichten in ons vakgebied. Op regelmatige basis doen wij ook aan zelfevaluatie en team meetings op die manier willen wij onze kwaliteit continu verder ontwikkelen en bijsturen waar nodig met de kinderen als barometer, want het welbevinden van de kinderen en de tevredenheid van de ouders is wat onder andere primeert binnen kwalitatieve opvang.

Maaltijden:

Wij hebben bewust gekozen om geen voeding uit potjes te serveren, maar enkel verse maaltijden te serveren aan uw baby, kruiper of peuter. De maaltijden die wij serveren worden in ons kinderdagverblijf gemaakt, dit steeds met verse groenten van de vroegmarkt (dus supervers), deze maaltijden worden nauwkeurig samengesteld door een professioneel team zodat wij nog meer tijd hebben om met onze kinderen actief bezig te zijn. De maaltijden worden zodanig bereid zodat de smaakeigenschappen en de voedingswaarde van de producten optimaal zijn, wat belangrijk is voor het leerproces van onze kinderen. Al onze maaltijden en aanlevering van de ingrediënten ervan voldoen aan de strengste en meest recente kwaliteitsnormen. Alle maaltijden worden samengesteld door een werkgroep die bestaat uit volgende leden: Een dietiste, een deskundige voeding voor kinderdagverblijven, een gezondheidscoordinator, een coordinator voor kinderdagverblijven, een aantal verpleegkundigen, het federaal voedselagentschap en een medewerker van “Kind en Gezin”. Kortom de maaltijden worden bereid op maat van onze kindjes, rekening houdend met hun leeftijd of specifieke wens, daarbij wordt ook nog rekening gehouden met de voorschriften van “Kind en Gezin” en de nieuwe ontwikkelingen in de voedingsleer voor onze allerkleinsten.